Hirdetés

Lassabban tölt vezeték nélkül az iPhone 12 mini, mint a többi új Apple mobil



|

Az iPhone 12 okostelefonok 15 wattal képesek töltődni a MagSafe vezeték nélküli pad segítségével, de az iPhone 12 mininél 12 wattra korlátozták a töltést.

Hirdetés

Az Apple elhagyta az iPhone-ok dobozaiból a töltőt (a régebbi modelleknél is), és feltehetően arra számított, hogy kapkodnak majd a vásárlók a MagSafe vezeték nélküli töltőért. Ennek azonban elég vegyes a fogadtatása.

Az amúgy is drága okostelefonokhoz ezt külön kell megvenni, nem olcsó, és ehhez sem jár töltőadapter, tehát azt is külön kell megvenni. Ezzel igazuk lett a kritikusoknak, az Apple bevétele tovább nő, az extra dobozok és kiszállítások azonban mit sem segítenek a környezetvédelem terén. 

Hirdetés

Ráadásul a MagSafe töltők foltot hagynak az Apple drága gyári bőrtokjain, és az Apple szerint ez nem hiba. Ha nem lenne elég oka a kritikusoknak a panaszkodásra, most kiderült még egy apróság. Az iPhone 12 mini 20 százalékkal lassabban tud tölteni a MagSafe töltővel, mint a többi iPhone 12 modell. 

A MagSafe-nél ugyanis 12 wattra korlátozzák az egyébként 15 wattos vezeték nélküli töltést, ha a padra egy iPhone 12 mini mobilt helyez valaki. A töltés hatékonyságát az Apple támogatói dokumentuma szerint a rendszer aktivitása és a hőmérséklet is befolyásolja, továbbá a töltési sebességet illetően egyáltalán nem mindegy, hogy milyen adaptert csatlakoztat valaki a MagSafe-hez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.