Hirdetés

Lassan mindenki okostelefonon akar játszani



|

Lehet, hogy a mobilpiac az eladásokban kicsit megtorpant, azonban a mobilos játékvilág nagy erőkkel halad előre. Amerikában már többen játszanak mobilon, mint konzolon.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban minden elemző arra jutott, hogy az okostelefonos eladások globálisan is visszaesőben vannak. Míg egyesek az 5G-től és az összehajtható mobiloktól várják a fellendülést, addig a meglepetést a gamerek okozhatják. Észak-Amerikában például nagyon gyorsan emelkedik azon felhasználók száma, akik mobilon játszanak. 

Hirdetés

A jelenség mögött egyébként nem a Razer Phone 2 és a többi gamertelefon áll. Az EEDAR szerint a mobilos gaming világa azért egyre népszerűbb, mint a mobilos játékok könnyedén hozzáférhetőek. Éppen ezért ezeket a társadalom széles köre imádja. Amerikában és Kanadában 210,9 millió felhasználó játszik rendszeresen mobilok és táblagépen. 

Ez egyetlen év alatt újabb 5 százalékos előrelépést jelez, és az érintett régiók aktív mobilos felhasználóinak már közel 75 százalékát jelenti. A gyerekek 83 százaléka rendszeresen játszik egyébként táblagépen, míg a felnőttek 92 százaléka az okostelefonon való játékot szereti a legjobban (a mobilitás miatt). 

A legnépszerűbbek az androidos okostelefonok a gamerek körében, ami nem véletlen: rengeteg van a piacon, és árban is nagy a szórás, mindenki találhat valamit. Az iOS is vezet persze valamiben: a jelek szerint az iOS-es felhasználók okostelefont és táblagépet is megengedhetnek maguknak, és ezeken felváltva szeretnek játszani. 

Az eMarketer szerint az idei év végére 148 millió mobilos gamer lesz csak Amerikában, 2022-re pedig már 157 millió fölé emelkedik ez a szám. Hihetetlennek hangzik, de Amerikában a mobilos gamerek sokkal többen vannak már, mint amennyien konzolokon játszanak. Ezzel persze pénzügyileg nagyon jól járnak a fejlesztők, az Apple és a Google is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.