Hirdetés

Lassú lehet az idei iPhone



|

Úgy tűnik, hogy a 2017-es iPhone-okba kerülő modem gyengébb letöltési sebességet garantál majd, mint azt szeretnénk.

Hirdetés

A hírek szerint az Apple 2017-es iPhone készülékei az adatkapcsolat sebességét tekintve alaposan lemaradnak majd a mezőnytől. A riválisok akár az 1 gigabit per másodperces letöltési sebességet is garantálhatják, azonban az Apple beszállítóinál akadt némi gond. 

Hirdetés

A problémát az jelenti, hogy míg a Qualcomm tud szállítani az Apple-nek 1 Gbps-os adatsebességet garantáló modemet, addig az Intel egyelőre csak dolgozik ezen, és nem lesz kész az új modemmel a szeptemberi bemutatóra. 

Az Apple nem elégszik meg azzal, hogy a Qualcomm legyen az egyetlen beszállítója, ugyanis azzal, hogy két cégtől (vagy többtől) kap egy terméket, biztosítja az alkatrészellátást akkor is, ha valamelyik vállalat bajba kerülne. Ha egyetlen beszállító lenne egy alkatrészhez, akkor fennakadások fordulnának elő a gyártásban, illetve az árakat sem tudná megversenyeztetni az Apple. 

Hasonló történt 2016-ban is, amikor Intel és Qualcomm modemek kerültek az iPhone 7-be és az iPhone 7 Plusba. Mivel a Qualcomm modem gyorsabb volt, az Apple lekorlátozta az összes chip sebességét, hogy egyforma legyen. Ez történhet idén is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.