Hirdetés

Lassú lesz az iPhone 8 vezeték nélküli töltése



|

Ha ez nem lenne elég, akkor a kiegészítők terén is válogat majd a tizedik évfordulós modell.

Hirdetés

Egy ideje már tényként kezeljük, hogy az üveg hátlappal érkező iPhone 8, iPhone 7S és iPhone 7S Plus mind támogatják majd a vezeték nélküli töltést. Az azonban rejtély, hogy pontosan mire lesz képes a funkció, illetve mi kell majd hozzá. 

Hirdetés

Több forrás is megszellőztette már, hogy a funkciót csak egy későbbi szoftverfrissítés aktiválja majd, illetve, hogy külön kell megvenni hozzá a vezeték nélküli töltőpadot. A legutóbbi jelentés arra tért ki, hogy az iPhone 8 vezeték nélküli töltése igazából még lassú is lesz. 

A Macotakara forrásai alapján az iPhone 8 a Qi vezeték nélküli szabványra építkezik, azonban nem aknázza ki a 15 wattos töltési lehetőséget, amit a Qi 1.2 kínál, és már "gyorstöltésnek" számít. Ehelyett az Apple az alap profilt választotta, ami maximum 7,5 wattot jelent (5 volt/1,5 amper). 

A jelentés szerint az Apple hiába választotta a Qi szabványt, egy MFi chippel zárolja majd azt, vagyis a meglévő Qi töltőpadok nem működnek majd az új Apple termékkel. 

Az iPhone 8 állítólag 5,8 hüvelykes OLED-kijelzőt kap, közel keret nélküli előlappal. Ha egy 3000 mAh-s akkut feltételezünk, akkor a 7,5 wattos töltés éjszakára megfelel, de egy nap közbeni "feltankoláshoz" már kevésbé ideális. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.