Hirdetés

Lassulóban a PC-s piac növekedése



|

Két jelentés is hasonló következtetésekre jutott a legfrissebb eredmények láttán.

Hirdetés

A napokban két nagy elemzőcég, az IDC és a Gartner is közzétette jelentését a PC-piac 2021 második negyedévében mutatott teljesítményéről. Mindkét elemzés arra jutott, hogy a tavalyi és az év eleji szárnyalást követően a vizsgált időszakban már valamelyest lanyhult a számítógépek iránti, egyébként továbbra is erős kereslet.

Az IDC szerint az idei második negyedévben több mint 83 millió PC talált gazdára, míg a Gartner 71 millió darabról beszél, ám ők nem számították bele a Chromebookokat. Abban viszont egyetértenek, hogy az előző évhez viszonyított növekedés nem volt olyan erős, mint a pandémiával kilövő 2020-as számok. A lassulásban az enyhülő kereslet mellett a súlyos chiphiány is szerepet játszik.

Hirdetés

A Lenovo továbbra is vezeti a gyártók sorát, a Gartner szerint viszont az Apple, az Acer és az Asus is a piaci átlag feletti növekedést könyvelhetett el, köszönhetően a nagyobb mennyiségben elérhető számítógépeiknek. Az elemzőcég összességében úgy látja, hogy a vizsgált időszakban a készlethiányok kevésbé sújtották a fogyasztói szegmenst, mint a vállalatit.

Az IDC hasonló módon vélekedik, a cég vezető elemzője szerint a gazdaság beindulásával a vállalati kereslet tűnik ígéretesebbnek, míg a fogyasztók a pandémia alatt vetették rá magukat az elérhető kínálatra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.