Hirdetés

Láttál már egyszerre 100 robotkutyát táncolni?



|

Nem mindennapi produkcióval örvendeztette meg a látogatókat a pekingi robotkonferencia.

Hirdetés

Ha táncoló robotkutyáról van szó, valószínűleg mindenkinek a Bostony Dynamics Spot nevű modellje ugrik be, amely az elmúlt években többször is szerepelt ilyen videókban: az idei Super Bowlon például két éjjeli őrrel ropta, tavaly pedig a The Rolling Stones ikonikus mozdulatait nyúlta le.   

Most azonban komoly kihívókra lelt, a napokban zajló pekingi World Robot Conference 2022 nevű (WRC, Robot Világkonferencia) rendezvényen ugyanis egy 100 fős robotcsapat ropta együtt, tökéletes összhangban.

A produkciót szerencsére több videón is vissza lehet nézni, akinek nem elég az alábbi felvétel, az erre a linkre kattintva az Euronews tudósításában is rácsodálkozhat pár pillanat erejéig. Kétségtelenül nem mindennapi látvány a 100 gépi négylábú közös tánca, azt viszont nem igazán tudjuk értelmezni, hogy a szervezők miért pont ezt a vicsorgó plüssfejet rögzítették az "állatok" tetejére, a kutyákra ugyanis kevésbé, a Szörnyecskékre viszont annál jobban hasonlítanak velük.

Hirdetés

Itt látható a nem mindennapi produkció:

A World Robot Conference-t egyébként minden évben megrendezi a Kínai Tudományos és Technológiai szövetség, a hibrid (fizikai és online) esemény idei kiállításán több mint 300 tudós és mintegy 130 vállalat 500 terméke vonul fel a tűzoltórobotoktól a Rubik-kockát kirakó roboton át a sebészeti robotokig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.