Hirdetés

Láttál már helikoptert, ami a felső rotor forgása nélkül mozog?



|

Bizarr látvány, ha a járművet a megfelelő kamerasebességgel veszik fel.

Hirdetés

Érdekes felvételt osztott meg Twitteren az indiai Science Guys csapata, mégpedig egy helikopterről, ami a videón úgy látszik, mintha a rotor működése nélkül egyszerűen lebegne a levegőben. A mikroblogon rengetegen rácsodálkoztak a jelenségre, aminek egyébként viszonylag egyszerű magyarázata van.

Ha egy helikopter propellerének rotációs sebessége megegyezik a kamera képkockarögzítési sebességével, vagyis röviden az fps értékével, akkor kapjuk ezt a látványt.

Hirdetés

Twitteren már több mint 3 millióan nézték meg, és amellett, hogy a legtöbben csak gyönyörködnek a jelenségben, mások még részletesebb magyarázatot is adnak rá. Egy hozzászóló hozzátette, hogy nem feltétlenül kell azonosnak lennie a rotációs sebességnek a kamera fps-ével, akkor is működik a dolog, ha a képkockasebesség megegyezik a propeller rotációs sebessége 1/5-ének bármely szorzatával.

Hasonló felvételt készített Chris Fray is az Airplane Pictures csapatának. Ezen a megfelelő beállítások alkalmazásával úgy tűnik, mintha a helikopter a propellerek működése nélkül emelkedne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.