Hirdetés

Látványos animáció mutatja meg, hogyan alakult 2003 óta a közösségi oldalak háborúja



|

Az évezred elején olyan platformok is meghatározóak voltak, amik Magyarországra el sem jutottak.

Hirdetés

Manapság a legtöbbeknek a Facebook jelenti a közösségi oldalt, de sokan használják az Instagramot és a TikTok is meredek növekedésben van már hosszú ideje. Nem volt azonban ez mindig így. A 2000-es évek elején, mikor széleskörben elkezdett terjedni a háztartásokban az internet elérés, sok olyan platform is komoly szeletet szerzett magának az akkor még nagyon pici felhasználói táborból.

A Statistics for Everyone nevű Facebook-oldal tett közzé egy nagyon érdekes videót, amiben 2003-tól egészen 2020-ig nézhetjük végig, hogyan alakultak a közösségi oldalak felhasználóinak számai.

Hirdetés

A videóban több olyan platform is szerepel, amit itthon senki nem ismert, vagy ha igen, maximum hallásból tudja, mi az.

A Friendster volt az első versenyző, a MySpace azonban hamar utolérte és le is előzte azt. Itthon egészen sokan használták például a Hi5-ot is, a QZone azonban teljesen ismeretlen volt, hiába ment nagyon a listán, ez a kínai piacon hódított.

2008-ban aztán beütött a Facebook láz, azóta pedig megdönthetetlennek tűnik a vezetése. 2020 második negyedévében közel kettő és fél milliárd felhasználóval rendelkezett. A második helyen a YouTube áll, de még az akkor hatodik Instagram is milliárdos bázist tömörített.

A videó 2020 második negyedévéig dolgozott fel adatokat, de tudjuk, hogy azóta az Instagram és a TikTok is hatalmasat robbant, így biztosak lehetünk benne, hogy azóta alaposan átrendeződött a ranglista.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.