Hirdetés

Látványos filmmel ünnepel a 20 éves SpaceX



|

Elon Musk űrvállalata szó szerint és képletesen is nagy utat tett meg az alapítása óta.

Hirdetés

Miközben Elon Musk az Ukrajnát lerohanó Vlagyimir Putyint igyekszik párbajra hívni a Twitteren, űrhajózási cége, a SpaceX jeles évfordulót ünnepelhet: a vállalatot 2002 márciusában alapították, így idén tartja a 20. születésnapját.

A kerek évforduló alkalmából egy látványos videós összeállítással készült a közel 10 ezer alkalmazottat foglalkoztató cég, amely kicsivel több mint másfél percben idézi fel a SpaceX-történelem legfontosabb pillanatait.

Hirdetés

Az archív felvételekből összeollózott montázsban nem csak a sokkal fiatalabb Elon Musk tűnik fel, de a Dragon-kapszuláról, a Starlink-műholdak telepítéséről, a Starship-űrhajó prototípusának tesztjeiről és a milliárdos alapító űrbe juttatott Tesla Roadsteréről is láthatunk néhány képkockát, sok-sok rakétakilövéssel.

A SpaceX legutóbb azzal került a hírekbe, hogy az ukrán miniszterelnök-helyettes és digitális miniszter, Mykhailo Fedorov kérésére aktiválta a műholdas internet-szolgáltatását a háború sújtotta országban, használatához pedig egy szállítmányra való terminált is küldött. Musk azóta figyelmeztette az ukránokat, hogy lehetőleg csak álcázva használják az antennákat, mivel szerinte megvan az esély, hogy az oroszok célzottan megsemmisítik az eszközöket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.