Hirdetés

Átlátszó kijelzőt villantott a Samsung és az LG is, de ki akarna ilyet?



|

Lenyűgöző technológiát villantott a Samsung és az LG a CES 2024 alkalmából, viszont nem az otthonainkat célozzák ezzel - valószínűleg.

Hirdetés

A MicroLED a fejlesztés alatt álló kijelzőtechnológiák talán legígéretesebbje, mivel számos területen (pl. színskála, válaszidő, fényerő, energiatakarékosság) múlja felül a jelenleg elterjedt OLED paneleket, miközben azokkal ellentétben teljes egészében szervetlen anyagokra épül, így hosszabb élettartammal is kecsegtet.

A MicroLED támogatására létrejött iparági összefogás szerint sajnos még évekre vagyunk attól, hogy a szabvány a fogyasztói termékekbe is utat találjon, a Samsungot azonban ez nem tartja vissza attól, hogy lenyűgözzön minket a technológiában rejlő lehetőségekkel.

Hirdetés

A koreai vállalat ugyanis a január 9. és 12. között zajló CES 2024 apropóján látványos videót osztott meg a világ első átlátszó MicroLED kijelzőjéről. A Samsung vonatkozó közleménye sajnos csak annyit árul el a futurisztikus panelről, hogy 6 évnyi kutatás-fejlesztés eredménye, valamint hogy moduláris MicroLED kialakítást alkalmaztak a "kristálytiszta, üvegszerű" hatás kedvéért.

A gyártó szerint a különleges képernyő a sporttól a filmekig mindent élénkebbé és magával ragadóbbá tesz. A szűkszavú közlemény a technikai részletek mellett arra sem tér ki, hogy a gyártó tervezi-e valaha az átlátszó megoldás piacra dobását, de hosszú távon semmi sem kizárt, hiszen volt idő, amikor még a hajlítható OLED-panelek is csupán a tech kiállítások vásári mutatványainak számítottak, manapság viszont a Samsung és más cégek egyre több ilyen mobilt értékesítenek.

Mindeközben az LG konkrétabban jelölte ki a célközönséget: egy OLED paneles, 77"-es tévét mutatott meg, ami ugyancsak átlátszó. Nem tudni még, mikor jelenik meg, ahogy az sem, mennyibe fog kerülni, de kell még fejleszteni, mielőtt boltokban találkozhatunk vele. Ez a videó remekül bemutatja, hogy működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.