Hirdetés

Látványos radartechnológia lesz a Google Pixel 4-ben



|

A Soli radartechnológia érintés nélküli gesztusvezérlést és arcfelismerést tesz majd lehetővé.

Hirdetés

A Google hivatalosan is elárulta, hogy a közelgő Pixel 4 okostelefonja (valószínűleg lesz XL kiadás is) lesz az első kereskedelmi forgalomban elérhető eszköz, ami a cég Soli radartechnológiáját használja. Ez azt jelenti, hogy a mobilt érintés nélkül lehet majd vezérelni: léptetni a dalok között, leállítani az ébresztőt, elnémítani egy bejövő hívást. 

Hirdetés

A technológia képes érzékelni a mozgást, és így az arcfelismerést is automatikusan végrehajtja, a megfelelő időpontban bekapcsolva a szenzorokat. A készülék feloldása így egy mozdulattal elvégezhető lesz. 

Bár a Pixel 4 mobilok valószínűleg csak októberben debütálnak, a Google furcsa módon előre árulkodik. Korábban képekkel, most pedig ezzel a konkrét bejelentéssel. A dolog kedvcsinálónak sem rossz, elvégre az eladási adatok szerint az olcsó Pixel 3a széria jól fogyott az utóbbi hónapokban, de a drágább Pixel 3-as nem igazán. Valamilyen ok tehát kell, hogy az emberek akarják a drágább Pixelt. 

Furcsa módon a Google vastag felső kávát tesz majd a kijelző fölé: ebbe fér egy előlapi kamera, két arcfelismerő IR-kamera, a Soli radarchip, pontprojektor, szenzorok, hangszóró és az arcfelismerő további alkatrészei. 

Arcfelismerő a korábbi képeken nem látszott, így azt vagy a képernyőbe építik vagy az Apple útját követi a Google, és csak arcfelismeréssel folytatja. A Pixel 4 arcfelismerője mobilos vásárlásokhoz és bejelentkezésekhez is használható lesz, az adatokat a Google szerverére sosem küldik el. A Google azt is megerősítette, hogy Amerika sok városában 5 dollárt kínált az embereknek az arcuk beszkenneléséért, hogy javítsák a Soli arcfelismerőt, és adatokat gyűjtsenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.