Hirdetés

Látványos új nézet érkezik a Google Térképbe



|

Már idén teljes térbeli pompájában csodálhatjuk meg a világ több nagyvárosát a Google Térkép új funkciójának segítségével.

Hirdetés

Ugyan a Google évenkénti előadása, az I/O elsősorban fejlesztőknek szól, más szemszögből is érdekes újításokat jelentett be a cég a nemrég tartott 2022-es eseményen. Saját hardveres eszközei, az Android új verziója, és a kiterjesztett valóság egy izgalmas felhasználása mellett népszerű szoftvereik kapcsán is lepleztek le érdekes újdonságokat. A Google Térkép például több hasznos funkcióval bővül a közeli jövőben, a leglátványosabb pedig ezek közül az Immersive View.

Ez a nézet egy-egy térség háromdimenziós leképezését tartalmazza, amihez persze a munka léptékéből kifolyólag nem emberek készítettek 3D-s modelleket és textúrákat például a bemutató videón látott London épületeiről. Az Immersive View tartalmait légi és földi fotókból - tehát elsősorban műholdas és az utcaképhez használt felvételekből - egy mesterséges intelligencia állítja össze.

Hirdetés

Ez értelemszerűen a különböző turistaattrakciók kapcsán a leglátványosabb, de egyszerűbb épületek esetében is segíthet vizualizálni az adott városrészt, és így a tájékozódást is. A gépi tanulás segítségével összeállított képeket egyébként úgy is tudja manipulálni a rendszer, hogy különböző napszakokat és időjárási körülményeket is szimuláljon, így például az előrejelzésnek megfelelően is ábrázolhatja a Térkép a megtekintett helyet, sőt, akár az adott környék forgalmát is láthatjuk a képen - szintén a Google adatai alapján.

Ez a funkció még idén megjelenik, London mellett Los Angeles, New York, San Francisco, és Tokió területét nézhetjük meg teljes 3D-s valójában. És mivel a térbeli képeket a Google saját számítógépei hozzák létre, a világ minden tájáról, akár egy mobileszközről is használható lesz az Immersive View. Az utcák és épületek mellett pedig akár egy étterem belső teréről is kaphatunk háromdimenziós képeket, bár feltételezzük, ehhez az adott helyiség tulajdonosának kell majd fotókat feltöltenie.

A 2022-es Google I/O alatt más funkciókat is bejelentettek a Térképhez, például a korábbinál több helyen - így Európában is - választhatjuk a leggyorsabb vagy a legrövidebb útvonal helyett a leginkább üzemanyagtakarékos, és így környezetbarát útvonalat is. Emellett a kiterjesztett valóságot használó Live View (Élő nézet) funkciót is elérhetővé teszik külső alkalmazások fejlesztői számára is, így más appok is kihasználhatják majd ezt a funkciót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.