Hirdetés

Leáll a Boeing 747-es jumbo jet gyártása



|

A jelentések szerint végzett a 747-essel a Boeing - mindez a légi közlekedésben egy korszak lezárultát jelentheti.

Hirdetés

Sokan gondolják úgy, hogy a világjárvány időszakában a repülés egyik nagy korszaka véget ért. Az ő elméleteiket igazolhatja, hogy a Bloomberg forrásai szerint a Boeing két éven belül leállítja az ikonikus 747-es jumbo jet gyártását. Mindezt az amerikai vállalat nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A Bloomberg pénzügyi nyilatkozatok és dokumentumok átírásából, és más apró módosításokból jutott arra a következtetésre, hogy 747-esek kikerülnek a Boeing kínálatából.

Hirdetés

Konkrét okokat nem emlegetnek, ugyanakkor a Boeing nehéz piaci környezetben van, továbbá a maga bajai is megvannak. Már a világjárvány előtt is a kisebb, üzemanyag-takarékosabb gépeket keresték a piacon (mint a 787 Dreamliner). A 747-esekre mindössze 15 rendelése maradt a gyártónak, és ezek mindegyikét teherszállításra használják majd. A bukás oka lehet még, hogy a legújabb, 747-8-as modell túl későn érkezett, túl sokba került, és négy éve csak halmozza a veszteségeket. Utasszállításra utoljára 2017-ben rendeltek ilyet, történetesen az Air Force One utódját. 

A több mint 50 éve szolgálatban lévő 747-es ennek ellenére egy korszakot zár le. 1571 rendelést kapott rá a Boeing összesen, a 747-est a különleges formája miatt pedig a legtöbben azonnal megismerik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.