Hirdetés

Leáll az adatgyűjtéssel a OnePlus



|

A OnePlus elismerte, hogy gyűjti a felhasználók privát adatait, de október végétől felhagy ezzel a szokásával.

Hirdetés

A OnePlus végre hivatalosan is reagált azokra a vádakra, amelyek szerint az OxygenOS rendszeren keresztül a OnePlus készülékek felhasználóinak begyűjti számos privát adatát

Hirdetés

A OnePlus elismerte, hogy tényleg gyűjti az adatokat, de meg is magyarázta, hogy miért. Az OxygenOS a cég szerint két különböző folyamban szállítja az adatokat: használati statisztikáról és készülékinformációkról van szó. A OnePlus szerint ezekre szükség van annak érdekében, hogy a rendszer a jobb felhasználói élményre legyen optimalizálva. 

A felhasználók a használati statisztika gyűjtését le is állíthatják a Beállítások menü haladó részén belül. A készülékinformáció továbbküldését már nem, arra szükség van az értékesítés utáni támogatáshoz. 

Október végétől minden készülék beállításánál megkérdezi majd az OxygenOS, hogy akar-e a tulajdonos a kapcsolódó programhoz csatlakozni. Innentől kezdve a OnePlus nem gyűjti továbbá a telefonszámokat, a MAC-címeket és a WiFi-információkat. Eddig is csak azért tette, hogy jobban kiszolgálja a vásárlóit, mondták el a hivatalos tájékoztatóban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.