Hirdetés

Leállás lesz a Vodafone-nál, számos szolgáltatás elérhetetlenné válik

|

Ezt követően remélhetőleg minden a legnagyobb rendben fut majd a Vodafone előfizetőinél.

Hirdetés

Végső lépéséhez érkezett a UPC Vodafone-ba olvadása, de júliusban még meg kell tenni néhány dolgot, hogy a szolgáltatás, amennyire lehet, kifogástalanul tudjon működni. Fontos, hogy mindenki a lehető leghamarabb elintézze sürgős ügyeit, erre ugyanis néhány napig nem lesz majd lehetősége.

Az informatikai átállás július 11-16. között zajlik majd, és ugyan az otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon), a mobil hívások indítása és fogadása, az SMS-ezés, az adathasználat és a telefonos ügyfélszolgálat végig elérhető lesz, számos további szolgáltatást kénytelenek lesznek lekapcsolni - van, amit már június 24-től.

Hirdetés

E hét péntekjétől egészen július 16-ig nem lehet majd a vezetékes szolgáltatások másik címre való áthelyezését kérni, illetve a vezetékes szolgáltatásokkal kapcsolatos webshopot elérni, online rendelést leadni. Új vezetékes szolgáltatást vagy médiaeszközt személyesen július 7-ig lehet igényelni.

A számlák befizetését legkésőbb július 6-ig kell elintézni és a Vodafone azt kéri, a leállás alatt senki ne indítson befizetést. Korábbi otthoni számlákat július 8. előtt lehet letölteni, július 9-től a My Vodafone Otthoni fiókban nem lesznek megtalálhatók.

A roaming aktiválását nem lehet majd kérvényezni, de ha külföldre utazunk, és korábban aktiváltuk a roamingot, nem lesz probléma szolgáltatásaink külföldön való használatával. A feltöltőkártyás ügyfelek ATM-en feltölthetik egyenlegüket.

Az átállás után mindenki új számlafizető azonosítót kap, a számlák kiküldése pedig csúszhat, de a befizetési határidőt is meghosszabbítják, nem lesz késedelmi kamat, és az e-pack kedvezmény is él. 

Július 11-16. között nem lesznek elérhetőek az alábbiak:

 • Mobil előfizetéssel kapcsolatos webshop, online rendelések, SIM kártyák és mobil készülékek kiszállítása (ez utóbbit ajánlatos legkésőbb július 6-ig igényelni)
 • My Vodafone online ügyfélszolgálat és alkalmazás, így a számlák és szolgáltatások megtekintése
 • Vezetékes szolgáltatások módosítása
 • Streaming és kiegészítő TV-szolgáltatások megrendelése
 • Mobil előfizetés módosítása, roaming aktiválása, adat- és további kiegészítő opciók vásárlása
 • Mobil és vezetékes számlázással kapcsolatos ügyintézés
 • Vodafone TV web- és mobilalkalmazás elérése
 • Eszközökkel kapcsolatos ügyintézés, szerviz, biztosítás, kárrendezés
 • Mobilvásárlás (autópálya-matrica, parkolás, lottó)
 • Easy Rider alkalmazás
 • Feltöltőkártyás éves adategyeztetés, SIM kártya aktiválás (az egyeztetést az átállás előtt kell elvégezni).

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.