Hirdetés

Leállhat a Maceken a nyomtatás, mert az Apple kártevőnek nézi a HP drivereket



|

A macOS több verziójával is előfordul, hogy kártevőként kezeli a HP nyomtatós drivereit, ezért lehet gond a nyomtatással Mac gépeken.

Hirdetés

Egykor elképzelhetetlen lett volna, hogy az Apple rendszereivel kapcsolatban kártevőkről vagy komoly driverhibákról beszélünk, sajnos azonban ezek már nem szokatlanok a macOS rendszeren sem. A HP nyomtatókkal a HP és az Apple figyelmetlensége miatt pedig komoly gond van most azoknál, akik az eszközt Mac géppel használnák. 

A jelentések szerint a HP nyomtatók meghajtóprogramjai többé nincsenek hitelesítve, így a macOS rendszer és az XProtect keretrendszer nem tartja azokat biztonságosnak, hanem kártevőnek nézi. 

Hirdetés

Ennek az lett az eredménye, hogy sokan nem tudnak nyomtatni, és még figyelmeztetést is kaptak, hogy a nyomtatódriverük kárt tehet a Macjükben. A legtöbben attól tartottak, hogy a HP hibázott vagy kártevőt szedtek össze valahol. 

A HP azonban végül megerősítette, hogy a cég maga kérte az Apple-t több régi driververzió tanúsítványának visszavonására, erről azonban egyik fél sem figyelmeztette a felhasználókat, a nyomtatók pedig leálltak a macOS Catalina és Mojave rendszerek alatt. Pedig a driverek teljesen biztonságosak. A HP és az Apple dolgoznak a meghajtóprogramok helyreállításán, addig is az AirPrint lehet a megoldás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.