Hirdetés

Leállítja a Samsung a virtuális valóságra építő appjait



|

A következő néhány hónap során fokozatosan vonja ki a forgalomból a virtuális valóságot használó Samsung XR appokat a dél-koreai gyártó.

Hirdetés

A Magic Leap drámai mértékű leépítése egyértelműen jelezte, hogy a szakértők aggodalmai jogosak, a virtuális valóság nem talált be a fogyasztóknál olyan mértékben, mint azt a cégek megálmodták anno. Emiatt a szektorban sokan átszerveznek, egyesek kivonulnak, mások az üzleti szférára koncentrálnak innentől. A Samsung most pedig úgy döntött, a következő hónapok során, szeptemberig bezárólag leállítja a virtuális valóságra építő Samsung XR appokat. 

Hirdetés

A 360 fokos videók már most sem elérhetőek, prémium videók sem vásárolhatóak, és az appok frissítéseit is felfüggesztették. A mobilalapú VR-rendszereket eleve PC-alapú vagy önálló megoldások váltották fel, a Gear VR-t szintén kivonta már a forgalomból a Samsung.

A Samsung XR többé mobilon, weben és headseteken sem működik, a VR Video kliens sem kap többé frissítést, június 30-tól az Oculus headsetekre sem elérhető. Szeptember 30-án pedig felfüggesztik és törlik a felhasználói fiókokat is, a videókkal együtt. A VR Video működése és az androidos app is leáll majd ekkor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.