Hirdetés

Leállt a MediaMarkt Magyarország webáruháza, nemzetközi kibertámadás érte a céget



|

A MediaMarkt anyavállalata belső és külső szakértőkkel, illetve a hatósággal karöltve próbál utánajárni a dolognak és felmérni a károkat.

Hirdetés

Ha valaki ezekben a percekben akarna ellátogatni a MediaMarkt Magyarország webáruházába, vagyis a www.mediamarkt.hu-ra, akkor egy méretes felhívás fogja fogadni, melyben az áruház illetékesei leírják, technikai okok miatt leállították az oldalt. 

Az eset kapcsán sajtóközleményt is eljuttatott hozzánk a MediaMarkt, melyből már az is kiderült, hogy nemzetközi kibertámadás érte őket. Ez áll tehát a leállás hátterében.

Hirdetés

A sajtóközlemény szerint a MediaMarkt munkatársai jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a támadás következményeinek mielőbbi elhárításán. Közben természetesen maguk az áruházak zavartalanul működnek, személyesen tehát bármelyik MediaMarktban lehet vásárolni, ugyanakkor bizonyos áruházi szolgáltatásokat is érint a kibertámadás, erről bővebb felvilágosítást áruházakban lehetséges kérni.

Fontos továbbá kiemelni, hogy bár továbbra is működik a termékek visszavétele, a vételárat ténylegesen csak a kibertámadás következményeinek elhárítása után tudják majd visszaadni a vásárlóknak.

Késedelemmel kell számolni a támadást megelőzően leadott online megrendelésekre is, mivel a rendelésfeldolgozó rendszereket is érintette a kibertámadás. Amint sikerül helyreállítani a rendet, e-mailben felveszik a kapcsolatot az érintett vásárlókkal.

A jelenleg is folyó vizsgálat miatt tovább részleteket nem tudott egyelőre még közölni a MediaMarkt, de jelentkezni fognak, amint minden szolgáltatás helyreállt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.