Hirdetés

Lecsap a fejlesztőkre a Google, fizetniük kell a 30 százalékot



|

Azokat a nagyobb fejlesztőket szorongatja meg a Google, akik eddig megkerülték a Play Áruház jutalékrendszerét

Hirdetés

Miközben a nagy fejlesztők már külön szervezetbe tömörülve küzdenek, és a hatóságokat is bevonnák az úgynevezett Apple-adó elleni küzdelmükbe, addig a Google-ről nem igazán esett szó, pedig a nagy rivális alkalmazásboltjánál is él a szabály, hogy az alkalmazásokból származó bevétel 30 százaléka a platform üzemeltetőjét illeti meg. Azonban a Google Play Áruház szabályait eddig sokan megkerülték. A Google most úgy döntött, hogy lecsap a fejlesztőkre, és új szabályozással szigorít. 

Hirdetés

A fejlesztők kénytelenek lesznek az in-app vásárlások és letöltések, előfizetések és játékbeli frissítések kapcsán is a Google számlázási rendszerét használni, ami pedig levonja a bevételek 30 százalékát a Google javára. Bár ez a követelmény sok éve él, a Netflix, a Spotify, a Match Group és az Epic Games, valamint sok más nagy cég hosszú ideje kibújt a szabály alól. 

A fejlesztők tisztességtelennek tartják az Apple hasonlóan 30 százalékos adóját, az Epic Games pedig - mint ismert - megkerülte az Apple és a Google fizetési rendszerét, hogy kihúzza magát a jutalékfizetés alól. Ez végül azt eredményezte, hogy az Apple és a Google is kitiltotta a Fortnite-ot az alkalmazásboltjából. Ezzel iOS-en vége lett a Fortnite-nak, de Androidon a régi módszerrel továbbra is elérhető a játék.

Bár a Google is törölte a Fortnite-ot, valamiért eddig hagyta a többi nagy cégnek, hogy kihúzza magát a jutalékfizetés alól. Ennek most vége, innentől mindenkinek együtt kell működnie az előírásokkal. Az eredmény valószínűleg az lesz, mint iOS-en, hogy az appokon belül már nem is lehet majd semmire előfizetni. A jól értesült források szerint a Google időt ad a változtatásokra, így egy közismert appot sem szándékoznak törölni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.