Hirdetés

Lecsap a Netflix azokra, akik megosztják másokkal a fiókjukat

|

Ha egy fiókot nem egy háztartáson belül használnak, a felhasználóknak extra díjat kell fizetniük.

Hirdetés

Széles körben elterjedt szokás, hogy egyes felhasználók úgy próbálnak spórolni a Netflix előfizetési díján, hogy egy fiókot többen használnak, így csak egyetlen előfizetést kell fizetni, aminek árát aztán szét lehet dobni egyenlően. A szolgáltatónak ezzel akkor nem lenne problémája, ha minden felhasználó ugyanabban a háztartásban élne, viszont a trükközés miatt rengeteg pénzt bukik.

Ennek a lehetőségnek hamarosan véget is vet.

Hirdetés

Egyelőre korlátozottan, Chilében, Costa Ricán és Peruban kezdi tesztelni az új funkciót, amivel a felhasználók alfiókokat hozhatnak létre, de csak extra felárért. A Netflix Standard és Netflix Premium előfizetők legfeljebb két, nem velük együtt élő felhasználót regisztrálhatnak, akik saját profilt és személyre szabott ajánlásokat kapnak, valamint egyedi felhasználónévvel és jelszóval léphetnek be. 

A Netflixnek gyanús előfizetők értesítést kapnak az új lehetőségről, és első körben igazolniuk kell, hogy valóban egy háztartásban lakik mindenki, aki a fiókot használja.

Azt, hogy mikor fogják ezt más országokra is kiterjeszteni, egyelőre nem árulták el, és a globális árak sem ismertek. Annyit tudni, hogy Chilében 2380 CLP, Costa Ricán 2,99 dollár, Peruban pedig 7,9 PEN a sarc új tagonként, ezek mindegyike kb. 1000 forintnak felel meg.

Tesztelik az exportálást is: ha valaki a profilját egy másik fiókra vinné át, a jövőben megteheti, megtartva listáját és előzményeit.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.