Hirdetés

Lecsap a sumák kampányokra az Indiegogo



|

Az Indiegogo igyekszik biztosítani a megfelelő információáramlást, és visszaszorítani az olyan projekteket, amelyek soha nem válhatnak valóra.

Hirdetés

Az Indiegogo régóta ad helyet az olyan tech jellegű közösségi finanszírozási kampányoknak, amelyek nem jelenhettek meg a Kickstarteren, többek között azért, mert nem volt ehhez működő prototípusuk. 

Hirdetés

Az Indiegogo azonban most lépéseket tett abba az irányba, hogy jobban informálja a közösségi finanszírozási kampányokat támogató embereket a projektek helyzetéről és a lehetséges kockázatokról. 

Immáron minden tech jellegű projektnél muszáj lesz tisztázni, hogy milyen fázisban tart a termék fejlesztése (koncepciótól a szállításig), és legalább havi egyszer frissítést is közzé kell tenni a változásokról. 

Ez persze nem jelenti azt, hogy az új okosóra, kávédaráló, fogkefe vagy adatkábel hamarabb eljut a támogatókhoz, vagy tényleg megfelel majd az ígéreteknek. 

A közösségi finanszírozási kampányoknál mindig megvan az esélye annak, hogy nem reálisak a pénz- vagy időbeli várakozások, esetleg eleve esélytelen a termék megalkotása. Az új szabályok azonban jobban átláthatóvá teszik a helyzetet, és megkönnyítik a döntést, hogy fektessünk-e egy-egy projektbe. A kampányok támogatása persze még így sem ígér valódi terméket, hiszen nem előrendelésről van szó, inkább egy projekt társfinanszírozásáról, amiért cserébe az elsők között kapunk majd egyet a termékből ajándékba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.