Hirdetés

Lecsaptak a dark net egyik legnagyobb piacterére



|

A Hydra Marketen rengeteg illegális dolgot lehetett megvásárolni, de a hatóságok nyomozása végre révbe ért.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy hétköznapi böngészőkkel elérhetetlen a dark net, ugyanis az internet sötét oldala rengeteg illegális tevékenységnek ad otthont. Az orosz Hydra Market piactér például már 2015-ben aktív volt, és egy másik, hasonló típusú platform bezárása után vezető szerepbe is került. A virtuális piacon kábítószerrel, lopott adatokkal és hamis dokumentumokkal kereskedtek, a kiszolgált országok között pedig Oroszország mellett szerepelt például Ukrajna, Fehéroroszország és Azerbajdzsán is.

A német BKA, a ZIT, és az amerikai hatóságok már 2021 augusztusa óta azon dolgoztak, hogy lekapcsolhassák az illegális piacteret, és úgy tűnik, hogy végre sikerrel is jártak. A hírek szerint lefoglalták a Németországban található szerver-infrastruktúrát, és ezzel együtt lecsaptak nagyjából 8,5 milliárd forint értékű bitcoinra is.

Hirdetés

Körülbelül 17 millió ügyfélszámlát és 19 ezer eladói fiókot regisztráltak a platformon, és a hivatalos tájékoztatás szerint csak 2020-ban 1,23 milliárd euró értékben cseréltek gazdát bizonyos javak a piactéren. Az oldal ismeretlen üzemeltetőit egyebek mellett kábítószer-kereskedéssel és pénzmosással gyanúsítják.

Egyébként nem csupán a szerencsének köszönhette a Hydra Market, hogy vezető pozícióba került, ugyanis a gyanú szerint korábban különböző támadásokkal igyekezett gyengíteni ellenfeleit, és többek között a YouTube-on is agresszív kampányolásba kezdett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.