Hirdetés

Lecserélte a Microsoft a Windows 11 alapértelmezett Parancssor alkalmazását



|

Egy újabb területen korszerűsít a Microsoft legfrissebb operációs rendszere.

Hirdetés

A redmondiak még 2019-ben mutatták be a Microsoft Store-ból letölthető Windows Terminal alkalmazást, amely a hagyományos Parancssor-app helyét igyekszik átvenni olyan modern funkciókkal, mint a változtatható témák, a többlapos üzemmód és a UTF-8 karakterek támogatása.

A jelek szerint a Microsoft már nem sokáig vár arra, hogy magunktól térjünk át az alkalmazásra, a Windows 11 legújabb tesztverziójában ugyanis a Windows Terminal (magyarul Terminál) lett az alapértelmezett eszköz, beleértve az olyan, parancsokat használó programokat is, mint a PowerShell vagy a WSL.

Hirdetés

A változtatás a 25188-as Build-számú Preview-kiadásban bukkant fel a fejlesztői csatornán (Dev Channel), így egyelőre csak a Windows Insider program tagjait érinti. További csavar a történetben, hogy ezen belül is csupán azokat, akiknél telepítve van a Windows Terminal 1.15-ös verziója, amelyet innen lehet letölteni. Aki nem kér a változtatásból, az a  Gépház fejlesztői beállításai között ki is kapcsolhatja az app alapértelmezését.  

A Microsoft ugyanakkor már az idei évben meglépheti, hogy minden felhasználó számára alapértelmezetté teszi a Windows Terminalt, az operációs rendszer egy újabb részét turbózva fel a Feladatkezelő,  a Fájlkezelő, a Jegyzettömb és a Paint után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.