Hirdetés

Ledobálja magáról a koronavírust a Samsung telefontokja



|

A kórokozók ellen védő bevonatot különleges logó is megkülönbözteti, és már augusztusban megérkezhet az első változata.

Hirdetés

A koronavírussal terhelt időkben mindenféle megoldás nagy sikerre esélyes, amely hatékonyan segít megakadályozni, vagy lelassítani a járvány terjedését. Az egyik ilyen módszer az, ha a gyakran "tapogatott" felületeket tudjuk valahogy csíramentesen tartani. Mik is ezek? Kávésbögre, ajtókilincs, vécédeszka - és mindenek előtt a mindenható mobiltelefon.

Hirdetés

A Samsung nemrég védetett le egy olyan antimikrobiális bevonatot, amelyet többek között telefontokok borításán használ majd. A bejegyzésben egyrészt maga a bevonat szerepel az Antimicrobial Coating névvel, valamint egy megkülönböztető logó, amely egy plusz jellel ellátott pajzsot és mikroorganizmusokat szimbolizáló három kis jelet tartalmaz.

A LetsGoDigital forrásai szerint az újfajta burkolat-típus baktériumok és vírusok ellen is véd, tehát a Covid-19 koronavírus megtapadását is meggátolja. Ez tehát nem azt jelenti, hogy az ilyen anyaggal bevont telefon vagy tok meg is öli a kórokozókat: ez egyrészt világszenzáció lenne, másrészt viszont akkor esélyesen puszta kézzel nem is lehetne megfogni, hiszen a bőrünkre is veszélyes lenne.

Az antimikrobiális bevonat nagyjából annyit tud, hogy a kórokozókat védő zsírréteget támadja meg, és ezt lebontva meggátolja, hogy a vírusok megtapadjanak a felületen. A gyártó az Arizonai Egyetem kutatására támaszkodhat, amely szerint egy ilyen bevonat két óra alatt a baktériumok és vírusok 99,9 százalékát "ledobja", de már 10 perc alatt is megszabadul a kórokozók 90 százalékától.

Az igazán érdekes az, hogy ugyan a szabadalmi kérvényt június 30-án nyújtották be több ország illetékes hivatalaihoz, a fenti, Twitteren kiszivárgott fotó szerint már most augusztusban megláthatjuk a legelső változatot belőle: ez a Galaxy Note 20 Ultra 5G csúcsmodellhez érkezhet flip védőtok formájában. Már fotó is van a három színváltozatban érkező tokról, amelynek az egyik széle egy csíkban átlátszó, így a kijelzőn megjelenő alapadatokat (például az időt, vagy a hívásokról és üzenetekről szóló értesítéseket) a fedél kinyitása nélkül is meg lehet nézni. A technológia pedig később alkalmazható lesz arra, hogy ne csak külön tokok formájában, hanem a mobilok alap burkolataként is használják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.