Hirdetés

Leesik az állad, ha meglátod, hogyan mozog ez a moduláris robot



|

A mágneses és moduláris FreeBOT golyók együtt mozognak, hogy megmásszanak egy akadályt.

Hirdetés

Egyre több cég és kutató foglalkozik a moduláris robotokkal, de általában arra jutnak, hogy az összekapcsolás bonyolult és sérülékenységet eredményez. Hong Kongban dolgozó egyetemi kutatók most viszont összerakták a FreeBOT-ot, az egyszerű, de elegáns megoldást a problémára. Minden egyes FreeBOT golyó vasburkolatot kap, belül a motorizált kerekek és a mágnes pedig lehetővé teszik a mozgást. 

Hirdetés

A ferromágneses burkolat és a belső mágnes gondoskodnak arról, hogy a FreeBOT-ok egymáshoz kapcsolódjanak, és bármikor el is tudnak szakadni. Több FreeBOT együtt a nagyobb akadályokat is meg tudja mászni, a ferromágneses felületekre pedig magukban is fel tudnak kapaszkodni. 

Persze időbe telik majd, mire az effajta megoldásokat a gyakorlatban is tudják alkalmazni, ráadásul a FreeBOT-okat egyelőre manuálisan kell távirányítani. A tudósok később szeretnék önállóvá tenni a robotgolyók mozgását, és a jövőben azt is megmutatnák, milyen gyakorlati hasznuk van ezeknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.