Hirdetés

Lefestett GPU memóriamodulokkal verik át a vásárlókat az AliExpress eladói



|

Olcsó trükkel teszik vonzóbbá a leharcolt kártyáikat az AliExpress csaló eladói.

Hirdetés

Az NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti indulásakor az első tulajdonosok közül sokan számoltak be a képernyőn megjelenő, mindenféle vizuális hibáról, egyeseknél pedig konkrétan nem is volt használható a dobozból épp csak kivett videokártya. Nem sokkal később az Nvidia csendben lecserélte az eredeti Micron memóriamodulokat, és helyettük Samsung GDDR6-os chipeket rakott a nyákra.

A gyártó végül sosem erősítette meg, hogy baj lett volna a Micron memóriáival, pláne miután kiderült, hogy néhányan a samsungos, frissített modellekkel is megszenvednek.

Hirdetés

Az AliExpress veszélyes hely, tényleg ki lehet fogni remek ajánlatokat, drágább elektronikai cikkek esetén azonban mindig fennáll az átverés veszélye. Erre most épp Paulo Gomes videós hívja fel a figyelmet, aki nemrégiben egy bányászkártyát vásárolt, és észrevett egy furcsaságot a kiszállított darabbal kapcsolatban.

A videokártyát eredetileg 9XB77 D9WCW memóriával reklámozták az AliExpress felületén, a szétszereléskor azonban a videós észrevette, hogy egész egyszerűen újra lettek címkézve a chipek, azok 8RA77 D9WCW darabok, amik a sokszor hibát produkáló sorozatból származnak.

Sajnos, ahogy a flashelt firmware-es csalás, ez sem kiszúrható egészen odáig, amíg kézhez nem kapjuk a videokártyát, így a legjobb, amit tehetünk, hogy nem vásárolunk GPU-t az AliExpress eladóitól, maximum akkor, ha nem sajnáljuk, ha elveszítjük a pénzünket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.