Hirdetés

Legalább 32 GB tárhely kell az új Windows 10-nek



|

Konkrétan kétszer akkora tárhelyre lesz szüksége a normál működéshez a Windows 10 1903-nak, mint a tavalyi 1809-es verziónak.

Hirdetés

A következő hónapban érkezik a Windows 10 következő nagy frissítése, amely számos újdonságot hoz magával. Lesz többek között világos téma, Windows Sandbox a Pro felhasználóknak, illetve a linuxos fájlok már windowsos eszközökkel is elérhetőek lesznek. 

Hirdetés

Van azonban egy dolog, aminek sok felhasználó nem örül majd. A Windows 10 2019. májusi frissítése, vagyis a 1903-as verzió ugyanis innentől kezdve legalább 32 GB tárhelyet igényel majd a megfelelő működéshez. Ez konkrétan kétszer annyi, mint amennyire a 1809-es, tavaly októberi verziónak szüksége van. 

A Microsoft korábban azt mondta, hogy 16 GB szabad hely kell a 32 bites Windows 10-hez, illetve 20 GB a 64 bites Windows 10-hez. Ezentúl mindkét verzió 32 GB-ot igényel

Mindez elsősorban a belépőszintű PC-kkel rendelkező felhasználók számára lesz probléma. Manapság már elég kevés windowsos PC van 32 GB vagy kevesebb tárhellyel, voltak azonban idők, amikor jellemző volt, hogy ennyire kevés volt a tárhely. 

A változtatás egyébként alapvetően nem meglepetés, hiszen a Microsoft már beszélt a Reserved Storage nevű funkcióról, amely külön helyet tart majd fenn a Windows frissítéseinek, átmeneti fájloknak, cache fájloknak és más adatoknak. Mindennek hála a Windows frissítései nem valószínű, hogy balul sülnének el, elvégre az eszközökön lesz elég hely a telepítéshez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.