Hirdetés

A világ legolcsóbb mobilja egy 2600 forintos óra



|

KITT, halló, gyere értem, vétel! Igen, pontosan azt tudja az új apróság, mint amit a Knight Rider filmekben imádtunk. Oké, ez 30 éve volt, de jobb későn, mint soha.

Hirdetés

Gondolj egy telefonra. Megvan? Szinte biztosan egy hasáb alakú, az elején nagy kijelzővel ellátott eszközt láttál a lelki szemeid előtt (ha mégsem, akkor bizony öregszel). És most képzeld el, milyen lehet egy nagyon olcsó telefon. Esélyesen valami olyasmire gondolsz ennek hallatán, ami szintén hasáb, szintén kijelző van az előlapján, csak mondjuk nem annyira divatos, meg kissé gagyin van összerakva, de a főbb külső jegyek megegyeznek az előbb látott képpel. No, a LEEHUR V8 mobil egyáltalán nem ilyen, pedig mindössze 9 dollárba kerül.

Hirdetés

Ezt a telefont konkrétan egy okosóra testébe építették, és a GearBest kínálatában vettük észre, ahol valóban 8,99 dollárért kínálják, ez pedig mai árfolyamon nagyjából 2600 forintnak felel meg - még ha valamicske szállítási díjat is rászámolunk, akkor se éri el a 4000 forintot, egy átlagos mekis menü árát. Az eszköz valószínűleg a L'heure szó eltorzításával kapta a nevét, ez franciául időt jelent, ha már egyszer óra kinézete van a drágaságnak... izé, olcsóságnak.

A belsejében Mediatek MTK6261D rendszerchip, 64MB RAM és 128MB háttértár dolgozik, szóval azért enyhén szólva nem csúcsmobil szintről beszélünk, de ha egy olyan órára vágyunk, amellyel külső mobil nélkül is tudunk telefonálni, akkor bizony a V8 képes erre. Oké, 9 dollárért sima GPRS/2G hálózati működést kapunk, és a többi alkatrész sem épp izmos (1,3 megapixeles kamera, 380 mAh kapacitású akku), de ha valaki mondjuk úgy menne el futni vagy sétálni, hogy nem viszi magával a mobilját, még így is simán elérhető marad a hívók felé.

Az 1,22 hüvelykes érintőkijelző 240x240 képpontos felbontást tud, az extra alkalmazások között pedig van naptár, ébresztő, Bluetooth 3.0, lépés- és kalóriaszámláló, alvásfigyelő, zenelejátszó és hangfelvevő is. Nem mondom, hogy most azonnal rendelnék belőle ezret és megcsinálnám az évszázad bizniszét, de érdekességnek megteszi, hogy ilyen olcsón, és ilyen formában is lehet már telefonhoz jutni. Ennyit mára a #holtartmáratudományéstechnika csodálatos világából, akinek meg nem tetszik, azért nem kell LEEHURrogni...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.