Hirdetés

Légtisztító rendszerrel támad a Dyson első fejhallgatója



|

Bárhová is menjünk, a vezeték nélküli Dyson Zone mindenhol kristálytiszta levegőt ígér.

Hirdetés

Az ember nem éppen a porszívóiról ismert Dysontól várná, hogy vezeték nélküli fejhallgatóval áll elő, a 2019 óta már Szingapúrból irányított vállalat azonban pontosan ezt tette, egy nem mindennapi csavarral fejelve meg a koncepciót.

A nemrég leleplezett Dyson Zone ugyanis a ritmusokon túl a tiszta levegőről is gondoskodik, egy mágnesesen csatlakozó légtisztító egység bevetésével.

Hirdetés

A hatévnyi fejlesztéssel kidolgozott hibrid főként a városi környezetben élőket célozza, akiket a leginkább sújtják a légszennyezés káros következményei. A Zone a fülhallgatókon keresztül szívja be a levegőt, a tisztításért felelős kiegészítő pedig egy buborékot képez a felhasználó arca előtt, 99%-ban kiszűrve a részecskeszennyezést.

Habár bizonyos szögekből úgy tűnhet, a tisztító egység valójában nem simul rá a fejre, tehát nem maszkként viseljük. A Dyson szerint a beépített szűrőt kb. évente kell majd cserélni, ám ez nagyban függ a használat helyétől és gyakoriságától.

Ami a Dyson Zone fejhallgató részét illeti, a gyártó az eredeti felvételekhez hű hangzást célozta a kalibráláskor. A repertoárból természetesen nem hiányzik az aktív zajszűrés (Active Noise Canellation- ANC) sem, amit három üzemmódban használhatunk. Praktikus megközelítésről árulkodik, hogy az arcot eltakaró légszűrő leengedésével a fejhallgató automatikusan átkapcsol a társalgó beállításra, szabad utat engedve a beszédnek.

Adja magát a kérdés, hogy a légtisztító rendszer működése vajon nem zavar-e be a hangzásba. Ennek kapcsán a The Verge újságírója azt írja, hogy a prototípus kipróbálásakor még a zajszűrés ellenére is hallotta a beépített kompresszorok zúgását,  a zenével viszont sikerült háttérbe szorítania a kellemetlen zajt.

A Dyson Zone ára és pontos megjelenési dátuma továbbra is titok, de annyit azért elárult a gyártó, hogy valamikor az ősz során várható a piaci rajt.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.