Hirdetés

Légy nagyon óvatos, ha antivírus appot telepítenél az androidos mobilodra



|

Egy vizsgálat szerint az androidos antivírus-appok kétharmada nem működik megfelelően. A megfelelő védelem kiválasztásakor érdemes betartani egy egyszerű szabályt.

Hirdetés

Az AV comparartives legújabb vizsgálata során 250 antivírus-appot teszteltek a szakértők, mindet androidos készülékekre írták a fejlesztők. A tesztek szerint az appok 68 százaléka gyakorlatilag teljesen haszontalan. 

Hirdetés

A vizsgált szoftverekből 80 volt képes a kártékony appok legalább 30 százalékát azonosítani tavalyról, téves riasztás nélkül. Nem túl meglepő módon a leghatékonyabb végpontvédelmi megoldások jól ismert fejlesztőktől származnak: Avast, AVG, Avira, Bitdefender, BullGuard, Emsisoft, ESET, G Data, Kaspersky, McAfee, Symantec, Trend Micro, Malwarebytes, stb... 

A vizsgált appok közül a 2 hónapos teszt alatt 32-t már töröltek is. Ezeket amatőrök fejlesztették vagy olyanok, akiket eleve nem érdekelt a biztonság. A szakértők azt javasolják, kerüljünk minden olyan biztonsági appot, aminek nincs weboldala. Ha csak e-mail-cím van feltüntetve, az általában amatőr fejlesztőre utal. 

A teszteket egy Android Oreót futtató Samsung Galaxy S9-en és egy Android 6.0.1-et futtató Google Nexus 5-ön végezték, WiFi-n keresztül, 2000 kártékony APK-val és 100 tiszta APK-val. A hiteles védelmi appok 90-100 százalék között detektálták a kártevőket, néha téves találatokkal. 

Az egyszerű és követendő szabály szerint pedig érdemes jól ismert, megbízható fejlesztő antivírus-alkalmazását választani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.