Hirdetés

Lehalt a Lufthansa rendszere, több ezer utas maradt a földön



|

Egy építkezés során átvágott kábel miatt több mint 200 járat nem indulhatott el a frankfurti reptérről.

Hirdetés

Több mint 200 járatot törölni kellett, 100 pedig jelen állás szerint csak később indulhat el Németország legnagyobb légiforgalmat bonyolító repteréről, a Frankfurt Airportról, ami egyben a Lufthansa légitársaság központja is. A mai nap folyamán egy vasútvonal meghosszabbításán dolgozó munkások véletlenül átvágták a Deutsche Telekom távközlési cég optikai kábelét, emiatt a Lufthansa informatikai rendszere használhatatlanná vált - írja a Reuters.

Eleinte a beérkező járatok landolását sem tudták intézni, de ezt sikerült hamar megoldani. Ugyanakkor a Lufthansa utasfelvételi rendszere nem működik.

Hirdetés

A repteret üzemeletető Fraport cég szóvivője szerint estére helyreállhat a helyzet, addig viszont több ezren várakoznak Frankfurtban, hogy továbbindulhassanak úticéljuk felé. Utasok beszámolói szerint a személyzet papírral és ceruzával próbálja a beszállást levezényelni, de a csomagok felvételét vezérlő informatikai rendszer sem működik. A Lufthansa azt tanácsolja, hogy aki országon belüli járatra vár, szálljon vonatra, és utólag kérjen pénzvisszatérítést a cégtől.

A Deutsche Telekom azt nyilatkozta, hogy két kábelt már megjavítottak, és sokan folytathatják útjukat. A Deutsche Bahn elnézést kért a kellemetlenségekért, még úgy is, hogy a problémát nem ők, hanem egy felbérelt cég alkalmazottai idézték elő.

Aki Németországon keresztül szeretne repülni a napokban, készüljön fennakadásokra: várhatóan sztrájkolni fognak az alkalmazottak több repülőtéren is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.