Hirdetés

Lehet, hogy a YouTube ellenfelén dolgozik az Amazon



|

Egyelőre korai lenne biztosra venni a YouTube riválisát, de lehet, hogy tényleg érkezik az Amazon Tube vagy az Open Tube.

Hirdetés

Az Amazon Fire táblagépei, Fire TV készülékei, Echo Show és Echo Spot eszközei mind képesek számos forrásból videók lejátszására, és a YouTube-ot is támogatják. Nincs persze rájuk hivatalos YouTube app, sőt. A Google korábban blokkolta az Amazon eszközein a szolgáltatást, amiért az Amazon nem hajlandó forgalmazni a Google termékeit. 

Hirdetés

Azóta a jelek szerint sikerült nagyjából kibékülni a két óriásnak, hiszen az Amazon hamarosan ismét árulja a Chromecast eszközöket. Az Amazon eközben viszont lehet, hogy dolgozik a B-terven, vagyis a YouTube riválisán. 

Az Amazon nemrég védjegyeztette az Amazon Tube és az Open Tube kifejezéseket, továbbá ebben a hónapban regisztrálta az AlexaOpenTube.com, AmazonAlexaTube.com és AmazonOpenTube.com domaineket is. 

A leírások szerint a felhasználók nem letölthető, felhasználók által generált tartalmakat streamelhetnek a szolgáltatásról. Ennek a neve a jelek szerint Amazon Tube vagy Open Tube lenne. 

Egyelőre nem tudni, hogy az Amazon szándéka mennyire komoly, és az sem, hogy ha szükségessé válik egy YouTube-rivális indítása, akkor hányan térnének át az Amazonhoz. Alternatíva persze most is van a Vimeo és a DailyMotion formájában, de azok sokkal kevésbé népszerűek, mint a YouTube. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.