Hirdetés

Lehet, hogy egyetlen új iPad sem érkezik az idén, jövőre viszont nagy dolog készül az Apple-nél



|

Nagyon úgy tűnik, hogy nem ez lesz az almás táblagépek történetének legizgalmasabb éve.

Hirdetés

Január 27-én volt 13 éve, hogy Steve Jobs egy Le Corbusier fotelben ücsörögve leleplezte az Apple első táblagépét, s habár az iPad végül messze nem lett az a laptopgyilkos multifunkciós fenevad, amelynek sokan remélték, a mai napig ez a világ legnépszerűbb táblagépes termékcsaládja.

A tavalyi év egész izgalmasan sikerült a kategória számára, mivel új alap iPadet, iPad Airt és iPad Prót is kaptunk, így előre sejthető volt, hogy 2023 nem hoz majd túl sok izgalmat. Ezt elsőként a Bloomberg újságírója, Mark Gurman erősítette meg, aki nemrég arról írt, hogy az idén nem kapnak komolyabb frissítést az almás tabletek, most pedig egy újabb jelentés is erre utal.

Hirdetés

A forrás ezúttal a másik nagy "Apple-jós", a többnyire jól értesült beszállítói forrásokkal dolgozó Ming-Chi Kuo. Az elemző a Twitteren osztotta meg, hogy a tudomása szerint a következő 9-12 hónapban egyáltalán nem érkezik új iPad, vagyis benne van a pakliban, hogy 2023-ban teljesen kimarad a kategória frissítése.  

Kuo úgy tudja, hogy a legközelebbi új iPad az iPad mini 7. generációja lesz, amely valószínűleg a jövő év első három hónapjában (Q12024) kerül tömeggyártásba. Arra, a puszta tények alapján is jó esély van,  hogy az Apple valóban ezzel a típussal kezdi az iPad-vonal frissítését, hiszen ez az aktuális iPadek legrégebben szolgáló képviselője, a 6. generációs kiadását még 2021 szeptemberében leplezték le.

Ennél viszont jóval izgalmasabb, hogy Kuo szerint 2024-ben már befuthat az első hajtogatós iPad Pro is, amely egy szénszálas támasztékkal kerül boltokba. Az állványt az Anjie Technology nevű cég ragasztja és polírozza, az elemző pedig arra számít, hogy az Apple ebben is divatot teremt, így az említett partnernek számos megrendelése lesz más hajtogatós tabletek gyártóitól.

Az új modellek hiánya miatt Kuo 10-15%-os csökkenésre számít az iPadek eladásaiban az előző évhez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.