Hirdetés

Lehet, hogy Huawei modem kerül az 5G-s iPhone-okba



|

A Huawei állítólag eladná az 5G-s modem chipjeit az Apple-nek. A nagy kérdés az, hogy tenne-e Huawei alkatrészt az 5G-s iPhone készülékébe az amerikai cég.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy az Apple bajban van az első 5G-s iPhone kapcsán, amit eredetileg 2020-ban szeretett volna piacra dobni. A Qualcomm és az Apple a jogi viták miatt komoly haragban vannak, ezért a legfőbb partnerét elvesztette az óriás. A Samsung egyelőre nem képes kiszolgálni az Apple-t, a meglévő Samsung 5G-s modemeket a saját eszközeibe építi. A MediaTek nem tud megfelelő minőséget nyújtani, a Huaweit pedig a nemzetbiztonsági botrányok miatt zárták ki a lehetséges partnerek listájáról a szakértők. 

Hirdetés

Az Intel állítólag késik az XMM 8160 5G modem fejlesztésével, de a jelentések hatására megszólalt, és közölte. Ha az Intelen múlik, a modem elkészül, és lesz 2020-ban 5G-s iPhone. Az ellentmondásos jelentések azonban továbbra is szivárognak, így nehéz biztosat mondani. Úgy tűnik azonban, hogy váratlan segítségre talált az Apple. 

A Huawei állítólag kész eladni az általa fejlesztett 5G Balong 5000 modem chipeket az Apple-nek. Mindezt jól értesült források szellőztették meg. A döntés sokak szerint furcsa, hiszen az 5G-s Balong modemet a Huawei eddig kizárólag a saját termékeiben akarta használni, ráadásul az a célja, hogy jövőre már megelőzze az Apple-t és a Samsungot az okostelefonok piacán. 

Nagy kérdés persze, hogy az Apple hajlandó-e Huawei chipet építeni az iPhone készülékeibe, illetve, hogy Amerika megpróbálja-e ezt megakadályozni. Az Apple-nek akkor is szüksége lenne egy másik partnerre, ha az Intel beváltja az ígéreteit, és időben elkészül. Ezt maga Tony Blevins, az Apple egyik igazgatója mondta el a bíróságon, amikor közölte, hogy a Project Antique keretében egy másik beszállítót is akarnak az Intel mellé, mert nem akarják, hogy csak az Intel legyen az egyetlen partnerük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.