Hirdetés

Lehet, hogy le kell resetelned az iPhone és Apple Watch készülékeidet



|

Aki az iOS 14 és a watchOS 7 óta az akkumulátor fokozott merülését tapasztalja, annak az Apple gyári visszaállítást ajánl a probléma megoldásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy idén sem hibamentes az új iOS, és sajnos nem csak egy problémáról van szó. Az iOS 14 és a watchOS 7 óta ugyanis sok iPhone és Apple Watch tulajdonosa panaszkodik az akkumulátor gyors merülésére. Valódi rémálom, de az Apple azt javasolja az érintett felhasználóknak, hogy a problémát a készülékek gyári visszaállításával oldják meg.

Természetesen ez előtt fontos menteni az iCloudra például, ellenkező esetben minden adat odavész. Az akku váratlanul gyors merülése mellett egyébként hiányzó egészségügyi adatokra és meg nem nyíló appokra is panaszkodnak. 

Hirdetés

Az Apple azt javasolja az érintetteknek, hogy vegyék le az Apple Watch-ot az iPhone párosításáról, mindkét eszközt mentsék az iCloudra, majd végezzenek azokon teljes gyári visszaállítást. Aki nem fizet extra iCloud tárhelyért, annak ehhez feltehetően tartalmakat kell majd törölnie a mentéshez. Bár az androidos mezőnyben évek óta kellemetlen, de javasolt megoldás a nagy hibákra a teljes gyári visszaállítás, az iOS-en ez eddig nem igazán volt szükségszerű a hibaelhárításhoz. 

Ez a módszer egyébként csak egy konkrét akkus hibát old meg, így aki Apple Watch nélkül használ iOS 14-et, és úgy tapasztal gyorsan merülő akkut, annak szükségtelen gyári visszaállítást végeznie, ilyen esetben az Apple frissítését kell megvárni a szakértők szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.