Hirdetés

Lehet, hogy már csak órái vannak hátra a kompakt iPhone-nak



|

Nem jók a kilátásai a kényelmes fogást kínáló iPhone 13 mininek.

Hirdetés

Örömünnep a mai nap az almás mobilok rajongóinak, hiszen ma este 7 órakor veszi kezdetét az Apple nagyszabású műsora, melynek keretében leleplezik az iPhone 15-szériát és az új Apple Watch okosórákat is. A telefonok méretét illetően minden előzetes pletyka arra utalt, hogy az idén is két 6,1 és két 6,7 hüvelykes modellt kapunk, megismételve a tavalyi leosztást.

Ez pedig azt jelentheti, hogy a kompaktabb forma kedvelőinek már csak néhány órájuk maradt, hogy az Apple-nél vásároljanak.

A cég ugyanis általában minden új generáció bemutatkozásával nyugdíjaz néhány régebbi modellt, így erősen valószínűsíthető, hogy az esti műsort követően már nem lesz ott a kínálatban a jelenleg még forgalmazott iPhone 13-széria, benne az 5,4 hüvelykes iPhone 13 minivel. Aki tehát szeretne lecsapni erre, annak most kell rendelnie, mivel az esti műsor után jó eséllyel csak a viszonteladóknál, vagy a szolgáltatóknál próbálhat megcsípni egy raktáron maradt példányt.

Hirdetés

Az iPhone-felhasználók egy része éveken át lobbizott a kommentszekciókban, hogy a cég álljon elő egy olyan ajánlattal, amely a régi időket idézve a kompakt kialakításra helyezi a hangsúlyt, erre válaszul született meg a 2020-ban színre lépett iPhone 12 mini. Az 5,4 hüvelykes készülék kapcsán azonban már korán szivárogni kezdtek a jelentések, hogy sokkal kisebb rá a kereslet, mint a méretesebb modellekre, amit végül igazolt, hogy csak egyetlen frissítést élt meg a 2021-ben kiadott iPhone 13 mini formájában.

Tavaly szeptemberben a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Plus vette át a modell helyét, az iPhone 13 mini viszont továbbra is gyártásban maradt, benne ugyanazzal az A13 Bionic processzorral, amit az iPhone 14 és a 14 Plus is használ. A hivatalosan 339 ezer forintról induló mobil ezért hardveresen még mindig egészen frissnek mondható, arra viszont csekély az esély, hogy az iPhone 15-sorozat bemutatkozását is túlélje.

A készülék nyugdíjazása esetén a 2022-es iPhone SE jelenthet alternatívát a kompaktabb forma kedvelőinek, ám ez több szempontból (gyengébb kamera, LCD kijelző, arcazonosítás hiánya) is szerényebb tudású modell, a vastag kávái miatt pedig a mindössze 4,7 hüvelykes kijelzője ellenére is jelentősen nagyobb, mint az iPhone 12 mini és az iPhone 13 mini.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.