Hirdetés

Lehet, hogy most megéri adnod egy új esélyt a Firefoxnak



|

A Firefox legújabb frissítése több ponton is javította a felhasználói élményt.

Hirdetés

A 10 éve még 22%-os piaci részesedésnek örvendő Mozilla Firefox böngésző népszerűsége manapság mindössze 3,30% környékén áll, amivel nemcsak a 65% feletti eredménnyel domináló Google Chrome-tól marad el, hanem az ugyancsak Chromium-motort használó Microsoft Edge-től is (4,55%).

Pedig a szoftvert kezelő Mozilla Alapítvány mindent elkövet, hogy versenyképes alternatívaként állítsa be a saját fejlesztésű Quantum-motorra épülő szoftvert, amit most egy egész tartalmasra sikerült frissítéssel is megtámogattak.

Hirdetés

A napokban kiadott Firefox 105 több szempontból is javítja a felhasználói élményt. A laptopos közönség bizonyára örömmel fogadja majd, hogy végre az érintőpad kétujjas suhintásával is navigálhatnak a lapok között Windowson, ami már régen alapnak számított a konkurenseknél. Az update emellett a macOS-en is finomhangolja a tapipad működését, a nem szándékos átlós görgetés érzékelésének megzabolázásával.

Ezeknél is fontosabb hír viszont, hogy a Mozilla állítása szerint az új böngésző jelentősen javította a program stabilitását Windowson és Linuxon egyaránt, mivel jobban kezeli az alacsony mennyiségű szabad memória mellett való futtatást. A fejlesztők továbbá a nyomtatást is kényelmesebbé tették, az előnézeti ablakban ugyanis mostantól van lehetőségünk csak az aktuális oldalt ráereszteni a printerre.

A Firefox 105 újdonságainak teljes listája ide kattintva böngészhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.