Hirdetés

Lehet, hogy új mobilt kell venned: sok weboldalt nem támogatnak majd a régebbi androidos készülékek



|

Rég tudjuk, hogy az androidos frissítések általánosságban nem a legjobbak, és ennek eredménye, hogy sok mobilról nem lehet majd biztonságos weboldalakat elérni jövő szeptembertől.

Hirdetés

Az elemzők szerint a világjárvány hatására a többség még tovább tartja meg az okostelefonját, ami androidos oldalon különösen problémás lehet, hiszen a platformon továbbra is kevés gyártó kevés modelljét támogatják elég sokáig frissítésekkel.

A problémás androidos frissítéseknek pedig jövő szeptembertől gyakorlati hátránya is lesz, 2021. szeptemberétől ugyanis az Android 7.1.1 előtti rendszert futtató eszközök tanúsítványgondok miatt a legtöbb biztonságos weboldalt többé nem érhetik el

Hirdetés

Ami azt illeti, a tanúsítványokat az ilyen készülékekre már január 11-től nem adják ki, szeptember 1-től pedig vissza is vonják. A Firefox böngészővel lehet majd átmenetileg trükközni, de más appon belül marad a probléma. 

Az normális jelenség egyébként, hogy a régebbi operációs rendszerek támogatását megszüntetik, a gond csak az, hogy a statisztikák szerint a hiányos androidos frissítések miatt a Google Play-felhasználók 33,8 százaléka Android 7.1-nél is régebbi rendszert használ. Aki tehát 2016-ban vagy 2017-ben vett mobilt (főleg olcsóbbat), az nagy bajban lehet, és hamarosan új készülék után kell néznie, ha minden weboldalhoz hozzá akar férni a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.