Hirdetés

Lejtőn gurul a Snapchat



|

Zuhannak a Snapchat letöltései, az iPhone-os táboron belül 40 százalékkal esett vissza a mutató.

Hirdetés

A Snapchat egy ideje már a tőzsdén van, azonban nem alakultak jól az azóta eltelt hónapjai. A Snap anyacég értéke 26,5 százalékot esett a tőzsdei bevezetés óta, ráadásul a múlt hónapban 2,2 milliárd dolláros veszteséget is jelentett a vállalat az első negyedévre. Ez tovább csökkentette a cég piaci értékét, 20 milliárd alá. 

Hirdetés

Bár az árfolyam javult azóta, a helyzet tovább romolhat, ugyanis a második negyedév újabb rossz híreket hoz majd. 

Erre utal, hogy az Instinet adatai szerint az idei második negyedév első két hónapjában 22 százalékkal csökkentek a Snapchat letöltései (éves viszonylatban). 

Ez nem túl jó hír egy olyan cégnek, amelynek az értéke 2013 és 2017 júniusa között 800 millió dollárról 23 milliárdos becslére emelkedett. Az iPhone-osok körében a visszaesés ráadásul 40 százalékos. 

Egy elemző szerint a letöltések visszaesésének a hátterében az áll, hogy a Facebook, az Instagram és az üzenetküldők is folyamatosan másolják a Snapchat funkcióit, például a sztorikat. Ezeknek hála egy sorozat fotót vagy videót tehet közzé a felhasználó. Szintén másolják a lencsék funkciót, aminek hála a szelfit AR-elemekkel lehet elkészíteni, érdekes dolgokkal feldobva a képet. 

A Snapchat anno a 10 másodpercen belül megsemmisülő üzeneteiről lett igazán híres. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.