Hirdetés

Lélegzetelállító képeket lőtt okostelefonnal a Google



|

DSLR-szintű éjszakai fotókat készített a Google a Pixel és a Nexus 6P okostelefonjaival.

Hirdetés

Éjszaka és kevés fény mellett elég nehéz jó fotókat lőni egy okostelefonnal, ebbe a legtöbb zászlóshajó bicskája is beletörik (vagy néha vagy mindig). A Google a HDR+ módjával már önmagában csodát tett, most azonban mutatott még egyet. 

Hirdetés

Florian Kainz, aki a Google Gcam csapatának egyik szoftvermérnöke, nemrég azzal kísérletezett, hogy okostelefonnal készítsen DSLR-szintű éjszakai fotókat. Ehhez a Google Pixel és a Nexus 6P készülékeket használta. 

Persze sokat trükközött a látványos eredményekért, amelyeket nem tud bárki lemásolni otthoni környezetben. 

Először is Kainz egy egyedi appot írt, amiben tudta állítani az expozíció idejét, az ISO-értéket és a fókusz távolságát is. Ezután mindent alaposan megszerkesztett, természetesen állványról fotózott, és rengeteg utómunkát fektetett a képeibe. A célja az volt, hogy DSLR-szintű éjszakai fotókat készítsen, de csak kísérletképpen. Ki tudja, hogy a Google a jövőben mire tudja még felhasználni a mostani tapasztalatokat. 

Az összes részlet és kép ebben a blogbejegyzésben tekinthető meg

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.