Hirdetés

Lelépett az Apple vezető chiptervezője



|

Az A7 óta Gerard Williams III vezette az Apple lapkák tervezését, azonban 9 év után most távozott a cégtől.

Hirdetés

Ha a tiszta erőt és teljesítményt nézzük, akkor az Apple iPhone készülékek rendre erősebbnek bizonyultak az elmúlt években, mint az androidos termékek. Ez kis részben az iOS-nek köszönhető, nagyobb részben az Apple házon belül tervezett A szériás chipjeinek. A legutóbbi az A12X, ami az új iPad Pro modellekben kapott helyet. 

Hirdetés

Ezeknek a lapkáknak a fejlesztését és tervezését már az A7 óta Gerard Williams III felügyelte és vezette. A CNET értesülései szerint az úr azonban otthagyta az Apple-t. Februári fordulóval több mint 9 évet töltött az Apple-nél. 

Korábban 12 éven keresztül az Arm vállalatát erősítette, amely a mai napig processzormagokat tervez. Olyanokat, amelyeket a Samsung, a Qualcomm, a HiSilicon, a MediaTek és az Apple is használ. Az Apple-nél nem csak a processzor fejlesztését irányította, de az SoC teljes tervezését is kézben tartotta. Mivel ezeken a chipeken múlik, hogy egy iPhone milyen jó a játékokban és mennyire jól fotóz, ezért jól sejthető, hogy Gerard munkája milyen fontos volt. 

Azt nem tudni, hogy miért hagyta ott az Apple-t, illetve, hogy átmegy-e valamelyik riválishoz. Amennyiben máshová igazolt, akkor az adott cég lapkáinál komoly erősödésre számíthatunk 2020 után. Az Apple-nél elvileg a közelgő A13, sőt, a jövő évi A14 fejlesztéseit is elkezdték már rég, tehát van még ideje az Apple-nek méltó utódot találni. Ugyanakkor több jelentés felhívta rá a figyelmet: kevés ilyen tapasztalattal rendelkező szakember van a világon. Mivel az Apple általában nem veszít el ilyen magas rangú vezetőt, ezért többen úgy vélik, személyes okok miatt távozott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.