Hirdetés

Lelkileg megterhelő a tartalomszűrés, ezért pert indít a TikTok ellen egy moderátora



|

Candie Frazier szerint mentálisan tönkreteszi a munkája azt, aki a TikTokra felkerülő káros tartalmak kiszűrésén fáradozik.

Hirdetés

A többi közösségi médiaóriással együtt a TikTok is a figyelem középpontjába került az amerikai közvéleményt foglalkoztató kongresszusi meghallgatások kapcsán, ahol a törvényhozók azt próbálják meg kideríteni, eleget tesznek-e a fiatal felhasználók védelmében a különböző platformok üzemeltetői.

Amellett, hogy sokan azt gyanítják, a TikTok az appját letöltő közönség számára is káros lehet, egy alkalmazott is kártérítési pert indított a platformot fenntartó cég ellen a munkájából fakadó traumák miatt.

Hirdetés

Candie Frazier, aki a TikTok moderátoraként dolgozik, azt reméli, beadványához idővel kollégái is csatlakoznak majd, így abból csoportos kereset lehet. A káros tartalmak kiszűréséért felelős munkatárs azt állítja, a cég nem ad neki és kollégáinak elég támogatást, hogy az általuk látott sokkoló tartalmak hatását enyhíthessék, illetve embertelen munkatempót követel meg tőlük a videós platform. Így Frazier beadványa szerint

"A panaszos nehezen alszik, amikor pedig sikerül neki, borzasztó rémálmai vannak."

Frazier szerint ezt az állapotot a munkája idézte elő, ahol erőszakot, iskolai lövöldözéseket, halálos kimenetelű zuhanásokat, sőt még kannibalizmust ábrázoló videókat is látott. A beadvány szerint a problémát tovább súlyosbítja, hogy a komoly automatikus szűrési módszerek ellenére is rengeteget kell dolgozniu a moderátoroknak, tizenkét órás műszakjaik alatt mindössze kétszer tarthatnak tizenöt perc szünetet, valamint kapnak egy egyórás ebédszünetet is.

Ezzel szemben más cégek moderátorai, például a Facebook, vagy a YouTube munkatársai négyórás műszakokat harcoltak ki maguknak, illetve elérték, hogy a munkáltatójuk pszichológiai segítséget is biztosítson számukra, míg a kereset szerint a TikTok nem ad ilyen juttatásokat a dolgozóinak. Ráadásul a munkamennyiség a hosszú műszakok mellett is elképesztő a platform moderátorai szerint.

"A tartalom hatalmas mennyisége miatt a tartalmi moderátorok nem tölthetnek 25 másodpercnél többet egy videó ellenőrzésével, és egyidejűleg 3-10 videót néznek"

- áll a Frazier és jogi képviselője által beadott panaszban. Ha a beadvány sikerrel jár, saját pszichológiai sérüléseinek ellentételezése mellett egy kasszát is létrehozna a TikTok moderátora, amit a hasonló helyzetben lévő kollégái támogatására fordítana.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.