Hirdetés

Lemondott a kvantumpontos kameraszenzorokról az Apple



|

Forradalmi újítás lehetett volna, de túl költségesnek bizonyult a kvantumpontos kameratechnológia.

Hirdetés

A 2019-es iPhone okostelefonok nagyjában ugyanazt a dizájnt hozzák a várakozások szerint, de kamerában frissítenek, és a bennük lévő SoC is sokkal erősebb lesz. Emiatt lehet, hogy megéri majd a 2017-es modellekről frissíteni, de azért kamerás forradalomra senki ne számítson. 

Hirdetés

Az Apple állítólag kihátrált egy 22 millió dolláros szerződésből, amit a brit Nanocóval kötött. A cég elvileg kvantumpontos kameraszenzorok fejlesztésében segített volna az Apple-nek. Ez ugyanaz a technológia, amit a csúcskategóriás, méregdrága Samsung tévéknél használnak. Elvileg az Apple által kedvelt és pénzelt microLED kijelzők alapjait is jelentheti. 

A kameraszenzoroknál a CFQD technológia sokkal jobb fénykezelést tett volna lehetővé, és minden jelenlegi szenzort lekörözött volna. Sajnos azonban sorozatgyártás tekintetében túl költségesnek bizonyult, így az Apple egyelőre lemondott a kvantumpontos kameratechnológiáról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.