Hirdetés

Lemondták a Twitter fejlesztői konferenciáját, több ezer embert rúghatnak ki a cégtől



|

Mégsem kerül megrendezésre a 12 év után visszatérő Chirp-konferencia, miközben tömeges leépítésről szólnak a híradások.

Hirdetés

Valószínűleg még sosem figyeltek annyian a Twitter belügyeire, mint most, amikor 44 milliárd dollárért Elon Muskhoz került a platform, aki  gyökeres változásokat készül bevezetni mind a cég működésében, mind a moderáció terén.

Jelenleg ugyan még nem tobzódunk a jövőt érintő konkrétumokban, de az már biztos, hogy a mikroblog havi 8 dollárt fog felszámolni a hitelesített fiókok használatáért, most pedig már afelől sem lehet kétségünk, hogy lefújták a fejlesztőknek szóló Chirp (magyarul kb. Csirip) konferenciát.

Hirdetés

A rendezvény hosszú évek után tért volna vissza (eddig egyetlen alkalommal került rá sor, még 2010-ban), most viszont a Twitter fejlesztői fiókján tudatták a hírt, hogy mégsem fogják megrendezni. A mikroblognál dúló hatalomátvételi káosz tükrében ez persze nem is meglepő, a poszt viszont csak annyival indokolta a döntést, hogy a munkatársak keményen dolgoznak néhány újdonságon, amiket hamarosan a nagyközönséggel is megosztanak majd.

A Twitter kirúgott előző vezetése ezzel a konferenciával próbálta helyrehozni a platform és a fejlesztői közösség nem éppen felhőtlen kapcsolatát, melynek érdekében még egy 10 ezer dolláros fődíjazású versenyt is kiírtak a Twitter API v2 hasznosítására. Ennek eredményhirdetésére a Chirp 2022-n került volna sor, most viszont valamilyen más (egyelőre nem konkretizált) formában kiáltják ki  a győzteseket.

Ezzel párhuzamosan sokan félthetik az állásukat, a Bloomberg és a The Verge értesülései szerint ugyanis Elon Musk 3700-3800 ember leépítését tervezi, akik egy részét az otthoni munka teljes megtiltásával próbálhatnak arra ösztönözni, hogy maguktól intsenek búcsút a mikroblognak. A Bloomberg úgy tudja, hogy az utcára kerülő dolgozókat pénteken értesítik a döntésről, és 60 napnyi végkielégítéssel távozhatnak.

A CNBC eközben arról számolt be, hogy a vezérigazgatói székbe beülő Musk rendkívül szigorú határidőket szabott a megcélzott feladatok elvégzésére, ezért a menedzserek arra kérték az alárendeltjeiket, hogy a hét minden napján vállaljanak 12 órás műszakokat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.