Hirdetés

Remek hűtést kap a Lenovo Legion gamer mobil



|

Egy játékra kihegyezett mobil valószínűleg sokszor pörgeti maximumon a hardvert, nem mindegy tehát, mennyire égeti le a tenyerünkről a bőrt. A Legion a jelek szerint nem fenyeget ilyesmivel.

Hirdetés

A Lenovo arra készül, hogy piacra dobja az első saját gamermobilját, így belépjen abba a részpiacba, amit bár a Razer feladott, de többek között a Xiaomi, a Nubia és az ASUS továbbra is nagy erőkkel képvisel. A kínai gyártó természetesen gamer mobilos szegmensben is a PC-knél használatos Legion márkájával jelenne meg. Ráadásul azt már korábban megerősítették, hogy a Qualcomm Snapdragon 865 lapkára építő készülék több mint 600 000 pontot ért el az AnTuTu benchmarkon. Ez bár nem rekord, azt a Nubia tartja éppen, de jól mutatja, hogy a nyers erőn lesz a hangsúly. 

Hirdetés

A Lenovo egyik kínai vezetője, Chen Jin most pedig arról árulkodott, hogy a Legion gamermobil egy lenyűgöző hűtési technológiával jelenik majd meg a piacon. Konkrét részleteket nem árult el, de annyit igen, hogy a versenytársakhoz képest nem csak műszerekkel érzékelhető a különbség, a Legion mobilt tényleg maximumig lehet majd kihajtani, és nem is kell tíz percenként pihenni küldeni azért, mert az elviselhetetlenségig forrósodik.

A telefon melegedése természetesen nem csak azért fontos kérdés, hogy kényelmetlen-e kézben tartani. Az eszköz élettartamát, az akku egészségét is komolyan befolyásolja, ha a hardver gyakran túlmelegszik, márpedig az apró készülékházban nem lehet a PC-khez hasonlóan embertelen méretű izomtömeget felhalmozni, itt ugyanis nincsenek ventilátorok és hatalmas hűtőbordák kialakítására sincs hely.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.