Hirdetés

Lényegében egy hordozható mozivászon a Lenovo új szemüvege



|

A Lenovo egy hatalmas képernyővel lepte meg a piacot, amit bárhol elővehetünk.

Hirdetés

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a virtuális valóság és a kibővített valóság, a hagyományos VR-AR headsetek mellett pedig felbukkantak az első okosszemüvegek is, amelyek mindenféle hasznos (vagy annak vélt) információt vetítenek a viselőjük szemei elé.

A Lenovo azonban nem ebbe az irányba indult el, hanem egy olyan szemüveget mutatott be, amelynek egyetlen funkciója, hogy hordozható kijelzőként szolgáljon, a szemhez közeli pozíciónak hála egy óriási megjelenítő hatását keltve a felhasználó számára.

Hirdetés

A Lenovo Glasses T1 néven érkező újdonság USB-C csatlakozón keresztül kapcsolódik az okostelefonokhoz, táblagépekhez vagy számítógépekhez, a beépített 1920 x 1080 (FullHD, 60 Hz) Micro OLED kijelzőknek hála éles megjelenítést és vibráló színeket ígérve. A szemüveg a TÜV alacsony kékfény-kibocsátásra és villódzásra vonatkozó tanúsítványait is megszerezte, így a termékkategória lehetőségeihez mérten a látásunkat is igyekszik kímélni.

Eric Yu, a Lenovo termékekért felelős alelnöke elmondta, hogy a képernyők mérete komolyan korlátozhatja a felhasználói élményt, a Lenovo megoldása azonban egy hordozható "big screen-élményt" kínál a laptopokhoz és a mobiljainkhoz.

Az eszköz Windowszal, Androiddal és iOS-szel is kompatibilis, az utóbbihoz azonban egy HDMI-Glasses adapter nevű kütyü és egy Apple Lightning Digital AV Adapter is szükséges. A Lenovo Glasses T1 az idén csupán Kínában lesz elérhető (Yoga Glasses néven), a globális rajtot pedig 2023-ra ígéri a gyártó, egyelőre csak meg nem nevezett "kiválasztott" országokkal. Az ár egyelőre nem ismert.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.