Hirdetés

Lenyűgöző képeken az ősvilág óriási állatai és mai rokonaik



|

Egy weboldal látványos illusztrációin csodálkozhatsz rá a modern és a prehisztorikus állatok közötti méretkülönbségre.

Hirdetés

Ha az embert éppen nem foglalják le a macskás mémek, a közösségi oldalak és a többi, finoman szólva sem túl hasznos tartalom, az internet számtalan lehetőséget biztosít arra, hogy elmélyítsük a világról felhalmozott tudásunkat. Egy ilyen lehetőséget kínál az a weboldal is, ahol az ősidők hatalmas állatairól informálódhatunk, lenyűgöző igényességgel megalkotott illusztrációkat lapozgatva.

A Prehistoric Faunát egy állatbolond házaspár, Roman és Alexandra Uchytel üzemeltetik, akik eredetileg a gyerekeik számára készítették el az első olyan rajzokat, amelyeken az óriási prehisztorikus állatok a mai, jóval kisebb leszármazottaik társaságában láthatók. Ebből nőtt ki az alábbi sorozat, telis-tele látványos képekkel.

Hirdetés

Uchytelék elmondása szerint az illusztrációk elkészítésekor szakértőkkel és múzeumokkal konzultálnak, a végeredmény így lehetőség szerint hűen tükrözi a tudomány aktuális álláspontját:

"Az ősi állatok rekonstruálásakor a legegyszerűbb a csontvázra támaszkodni. Az anatómia ismeretében pedig meglehetősen pontosan rekonstruálhatjuk az állatot. A leszármazottak megléte szintén nagy segítség. A legnehezebb rész a színezet mintázatának összeállítása, még ha itt az élőhelyre is építhetsz. Emellett világszerte számos tudóssal és múzeummal működünk együtt, akik szívesen bocsátanak rendelkezésünkre csontvázakat és releváns információkat."

- nyilatkozta Roman Uchytel a My Modern Metnek. Az aprólékos munkát persze nem ingyen végzik, a weboldalon található oktatási anyagok pénzért vásárolhatók meg nagyobb felbontásban, cserébe viszont az ingyenes minták és a hozzájuk fűzött leírások is elegendők a puszta tájékozódáshoz. Ha további, rég eltűnt fenevadakban gyönyörködnél, érdemes átpörgetni a Prehistoric Fauna mindhárom galériáját (itt, itt és itt), amelyekben több száz képet találhatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.