Hirdetés

Lenyűgöző okostelefont villantana a Vivo



|

Valóban keret nélküli kijelzős okostelefon lehet a Vivo Xplay 7, és az ujjlenyomat-olvasója is a képernyő alá költözik.

Hirdetés

A Samsung és az Apple a legnagyobb igyekezete ellenére sem tudott bemutatni olyan okostelefont, amelynek az ujjlenyomat-olvasója már a kijelző alá van építve. Ez a bravúr a kínai Vivonak jött össze elsőként (ugyanaz a cég a tulajdonosa, mint a OnePlusnak), igaz, egyelőre csak egy prototípussal. 

Hirdetés

A prototípus az Xplay 6 módosított változata volt. A technológia azonban sokat javul a jövő évi Xplay 7-re, és a kijelző alá helyezett szenzor befér majd a sorozatgyártásban lévő modellbe is. Erről árulkodtak a kiszivárgott anyagok is. 

Miközben a Samsung és az Apple a Synaptic megoldását akarták bevetni, a Vivo a Qualcomm technológiáját használja - a jelek szerint ez pontosabb és hatékonyabb. Az Xplay 7 mindenesetre csak jövőre jön, tehát még van idő tökéletesíteni a szenzort (az idei prototípus ujjlenyomat-olvasója lassú és pontatlan a mai megoldásokhoz képest). 

A Vivo egyébként igazi keret nélküli kijelzőt álmodott meg az Xplay 7-hez, elvileg tényleg olyan lesz, mint a kiszivárgott képeken. Azért a szenzoroknak és az előlapi kamerának lesz valahol kivágása. Az előlapot teljes egészében beborító kijelző mellett nagy dolog lesz a dupla hátsó kamera és a 4x-es zoom, a Snapdragon 845 SoC és a 8 GB RAM is. 

Sajnos a papíron lenyűgöző teljesítmény és ígéretek ellenére a gyakorlatban nem mindig olyan jók ezek a modellek, de kis szerencsével a Vivo tényleg nagyot gurít jövőre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.