Hirdetés

Lenyűgöző virtuális valóságot ígér a Google és az LG új kijelzője



|

Az új OLED-kijelző 1443-as képpontsűrűséget kínál, vagyis hatalmas előrelépést jelent a VR világában.

Hirdetés

Miközben az 1920 x 1080-as felbontás egy 13,3 hüvelykes laptopon 165-ös, egy 5 hüvelykes okostelefonon pedig 440-es képpontsűrűséget (a hüvelykenkénti képpontok száma) jelent, addig mindkét esetben elmondható, hogy szabad szemmel nem igazán látjuk a pixeleket. 

Hirdetés

Az ilyen képpontsűrűség azonban nagyon kevés a virtuális valóságban. Bármilyen fejre rögzíthető kijelzőt is nézzünk, a képpontok közötti nagy vonalak láthatóak lesznek, és zavaróak is. 

A Japan Display és a Samsung már dolgoznak a VR piacára fejlesztett kijelzőkön, olyan modelleken, amelyeknek a képpontsűrűsége több mint 800.

A Google és az LG most tovább ment: májusban olyan megjelenítőt mutatnak be, amely hüvelykenként 1443 képpontot kínál. A részleteket valószínűleg csak májusban tudjuk meg, de a Display Week 2018 alkalmából már várható egy prezentáció. Ott egy 18 megapixeles, 4,3 hüvelykes, 120 Hz-es OLED-kijelzőt mutatnak majd be, fejre rögzíthető eszközökhöz. Az LG szerint ennek lesz a világon a legnagyobb a felbontása. 

Értelemszerűen az új kijelzőt a virtuális valósághoz és a kiterjesztett valósághoz kitalált termékeknél vethetik majd be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.