Hirdetés

Lenyűgöző VR-headsettel készül a Samsung



|

2000-es képpontsűrűségű élményt garantálna a Samsung következő VR-headsete.

Hirdetés

Van egy bizonyos pont, ami után ha elég nagy egy kijelző képsűrűsége, az emberi szem nem képes különbséget tenni a képpontok között. Az okostelefonoknál az Apple nyitotta a sort a Retina Display-jel, mostanra a full HD és a QHD 5,5 hüvelykes méretben több mint kényelmes. Hasonlóan a 4K-s tévék, amelyek igazából túlzásnak is mondhatóak, ha csak nem gigantikus méretű a panel vagy nem ülünk nagyon közel. 

Hirdetés

A VR-headseteknél azonban mindennél jobban számít a képsűrűség, és a manapság legjobb 450 - 600-as értékek (képpont per inch) nem elég jók a minőségi élményhez. 

A Samsung állítólag éppen ezért egy olyan VR-headsetet fejleszt, amelynek a képsűrűsége 2000 fölötti. 

Ennek hála nem csak a kép lesz minőségibb, de a szédülés és a rosszullét is megszűnik, amit egyesek tapasztalnak ilyen eszközök használata közben. Persze minden bizonnyal számít a frissítési ráta is.

A Naver szerint a Samsung újdonsága egy önálló Gear VR-headset lesz, beépített OLED-kijelzővel. Az árakról és az egyéb részletekről egyelőre nincs hír. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.